Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
16.05.2022

Targoviște – Sotanga: Proiect de 13,8 milioane euro pentru 21 de autobuze electrice

O investitie de aproape 14 milioane de euro, bani europeni, va fi realizata gratie unui parteneriat intre Primariile Targoviste si Sotanga. Ea vizeaza extinderea transportului public cu autobuze electrice noi, 21 in prima etapa.

Cristian Stan, primarul municipiului Targoviste:

In urma cu mai putin de o ora, la numai 15 minute de la deschiderea apelului, a fost depus proiectul „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane functionale Targoviste prin achizitia de autobuze ecologice – etapa I” , proiect care vizeaza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la intreaga zona functionala a municipiului Targoviste (25 de unitati administrativ teritoriale).

Prezenta investitie, depusa in cadrul parteneriatului Primaria Targoviste – Primaria Sotanga, consta in achizitia a:

  • 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m), dotate;
  • 21 statii de incarcare lenta pentru autobuze electrice – la autobaza;
  • 7 statii de incarcare rapida pentru autobuze electrice – pe traseu;
  • lucrari de constructii pentru bransarea punctelor/statiilor de reincarcare a autobuzelor electrice;
  • activitati de proiectare (pentru statiile de incarcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentatii suport si obtinere avize, acorduri, autorizatii.

Valoarea proiectului este de 13,788,828.98 euro, din care 11,571,000.00 euro, fara TVA, reprezinta cheltuieli eligibile asigurate din Planul National de Redresare si Rezilienta, la care se adauga TVA aferent cheltuielilor eligibile in valoare de 2,198,490.00, cheltuieli asigurate din bugetul de stat.