Utilitati

UTILITĂȚI PUBLICE

Sistemul de alimentare cu apă potabilă are o lungime de 29468 m, din care 20623 m sunt pentru distribuție, iar 6000 m pentru aducțiune, acoperind 89% din suprafața comunei. Stația de pompare este situată în incinta unității militare Teiș, racordată la rețeaua de distribuție a Municipiului Târgoviște. La sistemul de alimentare cu  apă potabilă sunt branșate 1896 de gospodării, ce au contract încheiat cu administratorul sistemului S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.R.L.. Sistemul de alimentare cu apă este proprietatea Comunei Șotânga.

Sistemul de canalizare are o lungime de 24160 m si este compus din sistemul de canalizare al satului Teiș și sistemul de canalizare al satului Șotânga. Sistemul de canalizare al Satului Teiș are o lungime de 9960 m și 258 cămine de canalizare.  

Sistemul de canalizare al Satului Șotânga are o lungime de 14200 m. l.,  din care: 12 350 m de rețele de canalizare ce au curgere gravitațională, 1 850 m de rețele de canalizare ce au curgere forțată, 570 camine de canalizare, 5 stații de repompare și 2 estacade de supratraversare (pârâu Vâlcea – 12 m și pârâu Vulcana – 45 m).

La sistemul de canalizare al Comunei Șotânga sunt branșate 564 gospodării, întreg sistemul fiind administrat de către S.C. Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale are o lungime de 23697 m și acoperă aproximativ 71% din suprafața comunei. La sistemul de alimentare cu gaze naturale sunt 665 de abonați în Satul Teiș și 308 abonați în Satul Șotânga. 

Rețeaua de alimentare cu energie electrică  este, în prezent, realizată de stația de transformare de 110 / 20 kW Șotânga. Teritoriul comunei este traversat de liniile electrice aeriene de 20 kV, Mărginenanca și Doicești, iar rețelele electrice de joasă tensiune (220 / 380 V) care alimentează consumatorii locali (gospodării individuale, obiective social-culturale, administrație publică, prestări servicii și unitățile furnizoare de utilități publice), parcurg, în traseu aerian (stâlpi din beton armat + conductori electrici), dar și punctual cu cabluri electrice subterane, aproape toate căile de comunicație rutieră ale comunei.

Rețeaua de drumuri și străzi

Zona pentru căi de comunicație și transport rutier este reprezentată de drumul județean, drumuri comunale, drumuri de exploatare și străzi, de pe teritoriul localităților, cu toate amenajările aferente (stații pentru mijloacele de transport în comun, parcaje, garaje, zone verzi) și ocupă, la nivelul comunei, cca. 36,71 ha, reprezentând 7,89 % din teritoriul intravilan.

Cu privire la organizarea circulației și a transportului în comun, se remarcă existența unor profile și amenajări necorespunzătoare ale zonei străzilor la toate drumurile clasate; intersecții și poduri ce necesită amenajări specifice și reabilitări (cu prioritate peste râul Ialomița, dar și peste pâraiele din diferite zone; terenuri cuprinse în intravilan, nestructurate, pentru care nu există căi rutiere de acces și în consecință imposibil de valorificat în momentul de față.

Sistemul de iluminat public cu o lungime de 21160 m, iar valoarea consumului aferent iluminatului public, pe cap de locuitor, este de 17,47 lei/an.

Zona pentru spatii verzi, agrement și sport, plantații de protecție este reprezentată, la nivelul Comunei Șotânga, după cum urmează: Sat Șotânga - stadion , bază sportivă , parc comunal; Sat Teiş -  parc pentru copii și baza sportivă.

La nivelul Comunei Șotânga funcţionează un serviciu de pază și ecologizare, acesta fiind dotat cu sistem de supraveghere video.

            Pe raza Comunei Șotânga mai sunt oferite următoarele servicii:

SERVICII

COMPANIE

NUMĂR ABONAȚI

Telefonie fixa 

                            Telekom Romania

                            Comunications SA 

678

Televiziune prin cablu

AKTA București

510

UPC Târgoviște

432

RCS & RDS

673

Internet

RCS & RDS

600

Ultimele noutati

 Execuție lucrări - Construire pod peste râul Ialomița și drum de racordare amplasate la limita administrativ teritorială a comunelor Șotânga și Doicești, județul Dâmbovița

26-05-2021

Execuție lucrări - Construire pod peste râul Ialomița și drum de racordare amplasate la limita administrativ teritorială a comunelor Șotânga și Doicești, județul Dâmbovița

Citeste articol
ANUNȚ- Compania de apa Targoviste Dambovita SA

18-05-2021

ANUNȚ- Compania de apa Targoviste Dambovita SA

Citeste articol
ANUNȚ - VACCINARE FĂRĂ PROGRAMARE

13-05-2021

ANUNȚ - VACCINARE FĂRĂ PROGRAMARE

Citeste articol
Anunț Administrația bazinala de apă Buzău - Ialomița

12-05-2021

Anunț Administrația bazinala de apă Buzău - Ialomița

Citeste articol

Curs valutar

EUR

1 euro

4.4369 Ron

USD

1 dolar

3.1853

CHF

1 franc elvetian

3.5015 Ron

GBP

1 lira sterlina

3.5015 Ron

Vremea

icon vreme

Vineri/12.02.2016

6°C-22°C

Umiditate:

0%

Precipitatii:

45%

Vant:

50km/h

Informatii utile

Raport privind starea economica, sociala si de mediu a comunei Sotanga in anul 2014

descarca pdf

Strategia de dezvoltare locala Sotanga 2014-2020

descarca pdf
copyright © primaria comunei sotanga 2016